ANDA SEDANG MEMBACA

2

BPL yang makin meningkat oleh Hasri Hashim

Abdul Sokernet Tuesday, September 13, 2011
Teringat aku masa zaman kolej kolej. Team yang aku consider paling power di BPL masa tuh ialah Arsenal. sampai ada satu musim tuh (2003-2004) arsenal tak penah kalah. Fuh memang power dan Art. Masa tuh art dorang memang menjadi. Ke “art” tan mereka sampai aku percaya pada masa tuh si henry tuh alien. Mana tak alien, masa orang pass bola atau cross bola dari belakang dia tau je kat mana bola tuh pergi, macam ada sensor. Mungkin sebab kepala dia agaknya.
Perhatikan kepala Henry
The invicibles - fabregas dan van persie masa ni baru bercerai susu.
Pada zaman tu kelab macam MUsaikap dan Chelski je yang boleh memberi saingan, liverpool macam biasa la dalam liga tak power tapi dalam champion league power. Kelab kelab ini lah orang cakap “the big four” . Kelab yang lain semuanya melengkapkan jadual sahaja. yang empat ni je la yang menjadi kegilaan dari mat mat rempit hingga ke budak budak perasan high class. Jiwa mereka “sememangnya british” , selain itu kelabul malami orange pun tengah up masa ni.
Jenama laksamana yang menjadi kegemaran kelasi
Aku fikir pada masa itulah zaman kejatuhan BPL. Sebab Arsenal power sangat. Tapi, sangkaan ku meleset seperti ekonomi US sekarang ni. Pada masa masa itu lah kelab kelab BPL terutama abang abang besar dorang mula berubah dari typical english football kepada yang lebih bervariasi.
“Toure malu dengan sikap fellow african yang suka menyamun pemandu teksi malaysia”
- petikan majalah variasari
Paling ketara berubahnya ialah Musaikap. Semenjak tragedi di Champion leaque dimana dua defender mereka melekat, mereka telah berubah secara drastiknya. Hasilnya asik dorang ni je la yang pergi quarterfinal Champion leaque tapi jarang jarang jugak menang.
Semenjak dilanggar Evra , Heinze tidak seperti dulu
Semalam aku tengok Musaikap power. Guna budak tadika tapi power. Tak macam tadika arsenal. Tadika arsenal dah tak musim. Mak bapak sekarang suke hantar anak anak ke tadika MUsaikap. Parking senang, servis berkualiti, cikgu die pon berpengalaman. (Atuk ferguson). Yang sezaman dengan atuk ni semua dah kene reject tinggal pengetua arsenal je tak pencen pencen. Respek kepada atuk ferguson taktiknya makin improve.
Fergie, anak sedare ferguson
Sekarang ni dah lain. Dulu manchester city tapi sekarang abang long manchester city. Abang long Liverpool dah cuci tangan. Abang long Arsenal nak carik keje pun susah. Big four pun dah bertukar. Aku harap abang long abang long sekalian jangan biarkan ayahanda MU pegang BPL sorang sorang. Jangan biarkan MUsaikap ni jadi arsenal yang invicible masa dulu dulu. – K.O ken

2 comments:

Lucius Maximus said...

Tatabahasa berterabur. Sia-sia mak ayah hantar sekolah dulu.

Jo Hey said...

budi bahasa dapat 4/5.syabas!